Servicii oferite

Care este rolul psihologului în rezolvarea unor probleme?

Psihologul este o persoana specializata in a te consilia. Nu te judeca si e acolo cu un singur scop, acela de a te ajuta. El va fi mereu disponibil, va fi sincer cu tine, te va intelege, te va respecta, va fi discret iar impreuna veti gasi o solutie.

Care sunt serviciile oferite in cadrul unui cabinet psihologic?

Serviciile oferite acopera un areal complex si cuprind:
– Activitati de evaluare, diagnostic si interventie pentru diverse probleme emotionale si comportamentale la diverse categorii de varsta cum ar fi copii, adolescenti, adulti, persoane de varsta a treia.
– Activitati de dezvoltare si optimizare personala sau activitati de promovare a sanatatii.

Concret, oferim servicii de evaluare a starii de sanatate mentala, in limita competentei psihologului, ca preconditie pentru desfasurarea unor activitati care impun prin lege examinare psihologica – de exemplu testarea profesorilor, a functionarilor publici – evaluare comportamentala, evaluare subiectiv emotionala, evaluarea personalitaii si a mecanismelor de coping/ adaptare/ defensive, evaluarea unor aspecte psihologice specifice cuplului, familiei sau altor grupuri, evaluarea gradului de discernamant al persoanelor, interventii specifice pentru persoanele cu nevoi speciale, consiliere si terapie suportiva, consiliere in situatii de criza si asistenta bolnavilor in faza terminala , terapii standard de relaxare, managementul conflictului, mediere si negociere iar lista ar putea continua.

De ce e important, ca din cand in cand sa iti faci programare la psiholog?

In România, din nefericire, oamenii sunt reticenti la auzul cuvantului psiholog, atribuindu-i o conotatie complet eronata. Argumente pentru a merge la psiholog sunt insa destule. Faptul ca iti recunosti problemele si soliciti sprijinul unui specialist arata cat de puternic esti si cat de dornic sa te simti confortabil alaturi de cei dragi, prieteni si colegi.

Consilierea, fie individuala sau de grup, te ajuta sa-ti desoperi propria identitate, te învata sa descoperi alternative de comunicare si comportament astfel incat sa gestionezi eficient conflictele, timpul, stilul de invatare si viata. De asemenea, parintii vor afla ca exista alternative de disciplinare a copiilor si adolescentilor fara a utiliza agresivitatea, promovand disciplina pozitiva, nonagresiva.

In acest cabinet, intr-o atmosfera calda si primitoare, poti afla multe lucruri despre tine si despre cei din jurul tau, pe care pana acum nu le cunosteai si poti invata cum sa depasesti obstacolele din viata pentru ca visele tale sa devina realitate.

Cat dureaza o sedinta?

Vizitele la psiholog nu dureaza foarte mult, iar in functie de probleme se poate stabili impreuna cu psihologul durata si programul intalnirilor. Scopul principal al acestor intrevederi este gasirea unor strategii pentru a face fata problemelor actuale si viitoare, dar si pentru imbunatatirea relatiilor cu cei din jur, increderea in tine si in capacitatile tale vor creste, vei ajunge sa intelegi transformarile prin care trecem in diferite momente ale vietii.

Cine poate beneficia de serviciile unui psiholog?

Oricine, adulti sau copii, care se afla intr-o situatie mai dificila.